Strategii noi pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) anunță că lucrează la noi strategii pentru românii din afara granițelor. DRP derulează un proiect cu finanțare europeană și proprie cu titlul „Cadrul strategic pentru dezvoltarea infrastructurii politicilor publice derulate de DRP“, pentru a identifica soluții specifice, ca răspuns la situațiile particulare existente în fiecare comunitate românească din diaspora și comunitățile istorice.

© Facebook – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Pentru a aduce în atenție abordarea propusă și rezultatele obținute până în acest moment, DRP a organizat o conferința intermediară a proiectului cu un număr mare de reprezentanți din partea instituțiilor publice și ai mediului asociativ.

Proiectul și întâlnirile pregătesc Strategia Națională pentru Românii de Pretutindeni 2023 – 2026 și Planul de Prioritizare a intervențiilor destinate acestora. Reprezentanții DRP speră ca aceste demersuri să aducă beneficii comunităților românești din afara granițelor țării, care depun eforturi constante pentru păstrarea identității lingvistice, culturale, etnice și religioase a românilor de pretutindeni.

Strategia naţională pentru românii de pretutindeni este documentul de politici publice în care se regăsesc obiectivele, direcţiile de acţiune şi măsurile prevăzute pentru perioada 2023 – 2026, adaptate la nevoile curente ale comunităţilor istorice şi ale diasporei de mobilitate, în vederea păstrării, afirmării şi promovării identităţii româneşti.

 

COMENTARII


Citeste mai departe

Postarea următoare

Alertă de Salmonella


Miniatura
Postarea anterioară

Premii pentru diplomați


Acum la Radio 10.es

279 ascultãtori

Titlu

Artista

PUBLICITATE

Sibiu Original JSMateriales Rotusil Happy Cake

PUBLICITATE

Sibiu Original

JSMateriales

Rotusil

Happy Cake