• Sin categoría

„Săptămâna Culturală Românească” eveniment găzduit de Casa Română de Cultură Getafe – Madrid

Casa Română de Cultură Getafe din Madrid Găzduiește prima ediție a «Săptămânii Culturale Românești», finanțată de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Puede ser una imagen de 8 personas y texto

În perioada 25 septembrie – 1 octombrie 2023, Casa Română de Cultură Getafe din Madrid, Spania, va da viață unui proiect inovator susținut de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, sub denumirea sugestivă de „ Săptămâna Culturală Românească”. Scopul de bază al acestui eveniment fiind promovarea culturii românești în Spania.

Până la data de 15 august, membrii comunității românești din întreaga Spanie au avut oportunitatea să se înscrie și să participe la o serie diversificată de concursuri, cum ar fi: „Miss România în Spania” cu costum tradițional, Olimpiada de Limba Română pentru elevii din Comunitatea de Madrid, un concurs gastronomic dedicat sarmalelor, un concurs de folclor (cuprinzând muzică și dans), precum și un concurs de poezie sub tema „Spiritualitate-Umanitate”.

Concurs gastronomic romanesc sarmale MadridÎn cadrul Săptămânii Culturale Române, participanții vor fi immerși într-o varietate impresionantă de activități culturale. Acestea includ prezentări de cărți, o masă rotundă dedicată aniversării a 100 de ani de la nașterea Monicăi Lovinescu, recitaluri de poezie, expoziții de artă vizuală (pictură și fotografie), un eveniment special în care vor fi prezentate costumele tradiționale regionale din România, concerte, expoziții și vânzări de obiecte de artizanat, continuând cu Olimpiada de Limba Română pentru elevii din Comunitatea de Madrid, povestiri și jocuri pentru cei mici, momente de folclor, dansuri autentice, concerte live cu artiști precum Alin Oprea – Talisman, Cosmin Birlan, Anda Horoda și Formația, Călin Cardos, Rodica Balanca, Ansamblul Balada, Corul Casei Regionale. În plus, se vor organiza spectacole de teatru poetic și piesede teatru pentru copii, cu participarea actorului George Custura.

Această săptămână dedicată culturii românești, sărbătorită cu fast în Getafe – Madrid, reprezintă un eveniment cu implicații naționale, cu anticipații de a deveni o manifestare de excepție, evidențiindu-se prin numărul estimat al participanților și, cu precădere, prin calitatea, diversitatea și semnificația profundă a evenimentelor culturale și de divertisment planificate.

Inițiativa aceasta prinde viață datorită sprijinului oferit de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în colaborare cu o serie de parteneri, colaboratori și cu susținerea unor entități de renume. Printre aceștia se numără Radio10.es,

Saptamana culturala romaneasca 2023

Saptamana culturala romaneasca 2023

Lira TV, Carmangeria Sibiu original, Transfer Rapid, Asociația Centrul Cultural Balada, Asociația Pro Vita Lex, Asociația SoliMundo, Editura Ecou Transilvan, Fundația ADE, Vive tu Sueño, Centrul Județean Maramureș, Restaurantul Românesc el Asador de Pinto, Casa Regional de Andalucía, Primăria Getafe și Ambasada României în Spania.

În lumina acestei bogate și variate mărturii culturale, invităm cu căldură toți iubitorii de frumos și de cultura românească să se alăture acestui eveniment deschis și captivant care va aduce sufletul și bogăția tradițiilor noastre în inima Madridului. O experiență pe care nu vreți să o ratați!

Ne vedem în Getafe 😉

AINES

COMENTARII


Acum la Radio 10.es

286 ascultãtori

Titlu

Artista

PUBLICITATE

Sibiu Original JSMateriales Rotusil Happy Cake

PUBLICITATE

Sibiu Original

JSMateriales

Rotusil

Happy Cake