Alertă de Salmonella

Cârnații „chistorra” Navarra, distribuiți în toată Spania sunt retrași de la raft după ce Agenția Spaniolă pentru Siguranța Alimentară și Nutriție (Aesan) a raportat că unele teste au detectat prezența Salmonella. Produsul este distriuit de către lanțul Lidl și fabricat de compania Navarra de Embutidos. Autoritățile anunță că este vorba de chistorra cu lotul 222429 și data de expirare este 26 și 27 februarie 2023, ambalat în vid și cu o greutate de 220 de grame. La rândul său, Aesan le-a cerut tuturor consumatorilor care au achiziționat astfel de produse să-l returneze prompt la unul dintre supermarketuri. Banii vor fi restituiți și nici nu va fi necesară prezentarea bonului fiscal. În plus, autoritățile au cerut ca, cine a consumat acest aliment, să meargă imediat la un centru de sănătate.

Credit: Rocky Mountain Laboratories

Salmonella este una dintre cele mai periculoase bacterii pentru oameni cu simptome ce variază de la diaree la vărsături, dureri de cap severe și febră mare, fiind nevoie chiar și de spitalizare și în unele cazuri de tratament cu antibiotice.

Cazul cârnaților „chistorra” Navarra este a doua astfel de situație, o altă alertă de salmonella fiind lansată în Spania la începutul acestui an. Atunci alerta a fost asociată cu consumul de ouă Kinder, care ar fi provocat 14 cazuri de îmbolnăvire. La acea data a fost vorba despre o fabrică de producție din Belgia.

COMENTARII


Citeste mai departe

Acum la Radio 10.es

275 ascultãtori

Titlu

Artista

PUBLICITATE

Sibiu Original JSMateriales Rotusil Happy Cake

PUBLICITATE

Sibiu Original

JSMateriales

Rotusil

Happy Cake