104 ani de la Marea Unire

La fel ca în fiecare an, românii din întreaga lume se pregătesc pentru a sărbători Ziua Natională a României. În Spania, Ambasada României și Institutul Cultural Român din Madrid vor organiza cu aceasta ocazie o serie de evenimente pentru publicul vorbitor de limba română. Programul dedicat evenimentului împlinirii a 104 de la Marea Unire au debutat ieri la cu un moment artistic găzduit de Teatrul La Jaramilla, cu participarea elevilor de la diferite școli din Coslada. Centrul Cultural Margarita Nelken (Metro La Rambla) găzduiește astăzi de la ora 19.00 proiecția documentarului “România, pas cu pas”, iar Espacio Nelken, (Metro La Rambla) vă găzdui până la mijlocul lunii decembrie expoziția “Arhitectură cu vocație europeană. Clădirile Monarhiei Române din 1866″.

În paralel, Ziua Națională vă fi marcată și în țară, în capitală și în orașul Unirii Alba Iulia. Daca la București se pregătește obișnuita paradă militară și spectacole de muzică și lumină, la Alba Iulia orașul afost deja îmbrăcat de sărbătoare.

După doi ani marcați de masuri restrictive generate de Panemia Covid19, în acest an pe Bulevardul ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, vor defila în jur de 700 de soldați din toate structurile MApN și peste 60 de piese de tehnică militară.

Administrația din orașul unirii vă organiza concerte și focuri de artificii, dar și o serie de concerte în Cetatea Alba Carolina. Pentru cei că vor fi prezenți de 1 Decembrie la Alba Iulia, vor fi gătite 5000 de porții de mâncare care vor fi oferite alături de un pahar de vin participanților.

Fie că sărbătoriți în Spania, în Romania sau în altă parte, radio10.es vă urează La Mulți Ani!

COMENTARII


Citeste mai departe

Acum la Radio 10.es

280 ascultãtori

Titlu

Artista

PUBLICITATE

Sibiu Original JSMateriales Rotusil Happy Cake

PUBLICITATE

Sibiu Original

JSMateriales

Rotusil

Happy Cake