Discuții despre dublă cetățenie pentru românii din Spania

În pragul Zilei Naționale a României, reprezentanți ai Guvernelor Român și Spaniol s-au întâlnit în cadrul unui sumit la Castellón.

Cu această ocazie au fost discutate o serie de subiecte fierbinți pentru una dintre cele mai numeroase comunități din Regat – cea a românilor. De asemenea a fost semnat un memorandum de cooperare în domeniile Inspecției Muncii și a politicilor de ocupare a forței de muncă. Partea spaniolă a solicitat sprijinul României pentru unei protecții mai bune a statutului lucrătorilor români din Spania. Au fost stabilite și condiții privind predarea limbii și culturii române în cadrul secțiilor bilingve spaniolă-română din liceele românești, dar și în centrele de învățământ spaniol”.
Ministrul Afacerilor Externe din România, Bogdan Aurescu și ministrul omologul său din Spania, José Manuel Albares au stabilit începerea negocierilor pentru încheierea unui acord care să prevadă posibilitatea că membrii comunității românești din Spania să poată să își mențină cetățenia română și dacă solicită și primesc cetățenia spaniola. Până acum, regatul spaniol are astfel de înțelegeri doar cu Portugalia și Franța.

Este cunoscut faptul că pentru a primi cetățenie spaniolă, un cetățean român trebuie acum să renunțe la cetățenia română, deoarece Constituția Spaniei nu permite dubla cetățenie.

C. Sârbu

COMENTARII


Citeste mai departe

Postarea următoare

104 ani de la Marea Unire


Miniatura
Acum la Radio 10.es

252 ascultãtori

Titlu

Artista

PUBLICITATE

Sibiu Original JSMateriales Rotusil Happy Cake

PUBLICITATE

Sibiu Original

JSMateriales

Rotusil

Happy Cake