Papa emerit Benedict al XVI-lea a încetat din viață

Credincioșii catolici din întreaga lume sunt în doliu la final de an, după ce Papa emerit Benedict al XVI-lea a încetat din viață, la vârsta de 95 de ani. Acesta a rămas în istoria recentă a bisericii după ce, în 2013, a luat lumea prin surprindere, când și-a dat demisia.

Papa emerit Benedict al XVI-lea, pe numele său real Joseph Alois Ratzinger s-a născut în 16 aprilie 1927, în Marktl am Inn, Bavaria, Germania și activat în forţele auxiliare antiaeriene în ultimele luni ale celui de al Doilea Război Mondial. În anul 1951 a fost hirotonit preot și a predat teologie fundamentală şi dogmatică la Şcoala superioară de filosofie şi teologie din Freising, apoi la Bonn. În 1962, la vârsta de 35 de ani, a devenit consultor al Conciliului Vatican II, iar în 1977, papa Paul VI l-a numit arhiepiscop de Munchen şi Freising, l-a creat şi proclamat cardinal. La 19 aprilie 2005, în a doua zi de Conclav, a fost ales drept al 265-lea papă, cu numele de Benedict al XVI-lea, iar la 11 februarie 2013 a renunțat la pontificat printr-o decizie personală, determinată de starea de sănătate.

Odată cu demisia din 2013, Papa Benedict a dus Biserica Catolică într-o situație în care nu a mai fost din anul 1417. Atunci a murit Papa Grigore al XII-lea, cel care a demisionat la fel ca Benedict al XVI-lea. Situația va fi însă mult diferită odată cu trecerea în neființă a lui Benedict. Asta deoarece în 1417 nu conta foarte mult ce se întâmplă cu fostul Papă, însă acum Vaticanul are ceremoniale extraordinar de amănunțite pentru ceea ce se întâmplă după ce moare un papă în funcție, dar nu există ritualuri pentru un fost papă. După moartea lui Benedict, Vaticanul va trebui să elaboreze, cel puțin parțial, noi ceremoniale. Ultimul papă care a murit, Ioan Paul al II-lea, a fost înmormântat pe 8 aprilie 2005, la șase zile după ce a murit.

COMENTARII


Acum la Radio 10.es

272 ascultãtori

Titlu

Artista

PUBLICITATE

Sibiu Original JSMateriales Rotusil Happy Cake

PUBLICITATE

Sibiu Original

JSMateriales

Rotusil

Happy Cake