Două legende s-au stins din viață în ultimele zile ale lui 2022

Mai săraci din 2023. Doliu Mondial – Două legende s-au stins din viață în ultimele zile ale lui 2022. Au murit fostul fotbalist Brazilian Pele și creatoarea de modă Vivienne Westwood.

Legeda sportului mondial, fostul fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento Pele, a murit ieri la vârsta de 82 de ani. Considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile, cel supranumit „Regele” s-a stins într-un spital din Sao Paulo, Brazilia, unde s-a luptat în ultimele luni cu o boală necruțătoare.

Pele fusese diagnosticat cu cancer de colon în 2021, iar în noiembrie când a fost internat, medicii au raportat și o afecțiune respiratorie Covid-19 și disfuncții la nivelul rinichilor și a inimii.

Tupul neînsufleţit al fostului sportiv va fi dus luni la stadionul Urbano Caldeira din Santos și va fi depus pe teren, iar marți va fi dus la cimitirul Memorial Necropole Ecumenica, unde va avea loc înmormântarea, în prezența familiei. Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a decretat trei zile de doliu naţional, printr-un decret publicat în Monitorul Oficial.

Regele, s-a născut la 23 octombrie 1940 în Tres Coracoes, Minas Gerais, Brazilia, debuntând în footbal la vârsta de 15 ani pentru Santos, la 7 septembrie 1956, împotriva echipei Cubatao, meci în care a și marcat un gol A fost de trei ori campion mondial cu reprezentativa Selacao (Suedia 1958, Chile 1962 și Mexic 1970), devenind în Suedia cel mai tânăr cîștigător de Cupă Mondială, cu un gol marcat chiar în finală. Ziua de 19 noiembrie 1969 va rămâne marcată în istoria fotbalul mondial, Pele reușind atunci să marcheze pentru Santos golul cu numărul 1.000 împotriva echipei Vasco da Gama.

COMENTARII


Acum la Radio 10.es

268 ascultãtori

Titlu

Artista

PUBLICITATE

Sibiu Original JSMateriales Rotusil Happy Cake

PUBLICITATE

Sibiu Original

JSMateriales

Rotusil

Happy Cake