Ghid în limba română pentru muncitorii din Spania

Ambasada României în Regatul Spaniei anunță că în colaborare cu Uniunea Generală a Muncitorilor din Spania/Unión General de Trabajadores (UGT), a redactat un ghid în limba română cu informații utile pentru cetățenii români care prestează activități în serviciul domestic (empleados de hogar). Este vorba în special de cei care lucrează în serviciul domestic sau de îngrijire la domiciliu, angajați direct la un angajator particular.

serviciu domestic (empleados de hogar)

Încă de la început, realizatorii ghidului atrag atenția că un astfel de contract de muncă poate fi încheiat și verbal, nu doar în scris, dar că este obligatoriu că fie înregistrat la Sistemul de Securitate Socială. Angajatul trebuie să cunoască fi faptul că beneficiază în mod legal de 30 de zile calendaristice de concediu, care pot fi împărțite în mai multe perioade, dar cel puțin una intre ele trebuie să fie de 15 zile la rând. De asemenea, pentru un contract cu mai puțin de 120 de zile pe an, plata concediului este deja inclusă în salariu, iar salariul nu poate fi mai mic decât Salariul Minim interprofesional, în vreme ce plățile în natură nu pot fi mai mari de 30% din salariul total.
Ghidul se poate descărca în format PDF de pe site-ul Uniunea Generală a Muncitorilor din Spania și de pe site-ul Ambasadei.

COMENTARII


Citeste mai departe

Acum la Radio 10.es

252 ascultãtori

Titlu

Artista

PUBLICITATE

Sibiu Original JSMateriales Rotusil Happy Cake

PUBLICITATE

Sibiu Original

JSMateriales

Rotusil

Happy Cake