Europa este paralizată de grevele din trasporturi!

Zeci de mii de persoane au fost deja afectate de greva din transportul aerian spaniol, în chiar prima zi a protestelor anunțate de sindicaliști. Compania aeriană spaniolă Air Nostrum a anunţat anularea a 80 de zboruri, dintre care 20 internaționale. Ca urmare a regulilor minime de serviciu impuse de Autoritatea Aviaţiei Civile Spaniole, aproximativ 80% din zborurile programate vor fi însă menţinute. Cele mai multe curse anulate sunt interne – aproximativ 60, iar din cele internaționale 13 erau programate să decoleze spre Franța.

Sindicatul piloţilor Sepla cere majorări salariale în cadrul negocierilor blocate în prezent cu conducerea companiei și a anunțat grvă în zilele de 22, 23, 26, 27, 29 și 30 decembrie, dar și pe 2 și 3 ianuarie 2023. Alți peste 10.000 de muncitori din cadrul organizației AENA (Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea) au anunțat întreruperea lucrului în 22, 23, 30 și 31 decembrie, precum și în 6 și 8 ianuarie 2023, solicitând plățile de productivitate. Conducerea companiilor aeriene consideră acţiunea greviştilor „total nejustificată”.

 

Nu doar Spania este afectată de mișcări de protest în transporturi. Greve de amploare afectează transportul în toată Europa. În Franţa compania naţională de căi ferate SNCF a anulat sute de trenuri în ajunul sărbătorilor de Crăciun, lucrătorii din sistemul feroviar din Italia participă și ei la mai multe greve care vor afecta diferite regiuni ale țării în mai multe zile de la finalul acestui an, în Portugalia grevele echipajului de cabină TAP Portugal au dus la anularea a 360 de zboruri planificate în perioada de Crăciun, iar în Marea Britanie au loc greve feroviare pe tot parcursul lunii decembrie, dar și în ianuarie.

COMENTARII


Citeste mai departe

Postarea următoare

Doliu în lumea muzicii


Acum la Radio 10.es

296 ascultãtori

Titlu

Artista

PUBLICITATE

Sibiu Original JSMateriales Rotusil Happy Cake

PUBLICITATE

Sibiu Original

JSMateriales

Rotusil

Happy Cake