La mulți ani Spania!

Astăzi sărbătorim alături de prietenii noștri spanioli Ziua Hispanităţii, cunoscută drept Ziua Naţională a Regatului Spaniei.

Pe data de 12 octombrie 1492 Cristofor Columb descoperea America. A fost prima călătorie finanțată pe Atlantic a lui Cristofor Columb spre ¨Lumea Nouă¨, călătorie finanțată de Ferdinand al V-lea, regele Castilliei și regina Isabela. Spania începea procesul de colonizare în emisfera vestică, ajungând, după trei secole, un mare imperiu care cuprindea America Centrală și o bună parte din Alerica de Sud și Mexic.

Conform tradiției la fiecare 12 octombrie, spaniolii se îmbracă în haine de sărbătoare pentru a celebra cum se cuvine Dia de la Hispanidad. În mod normal ceremonia de comemorare a descoperirii Americii constă într-o paradă militară ce are loc în capitala țării, Madrid, ceremonie prezidată de Regele Spaniei  Felipe VI, la care participă și reprezentați ai autorităților statului și lideri regionali.

În toate țările vorbitoare de limbă spaniolă oficialitățile organizează parade militare, se țin discuri, au loc spectacole, etc.. iar seara se încheie cu nelipsitele focuri de artificii.

Pe data de 12 aprilie 1880, Spania a recunoscut independența de stat a României. Relațiile diplomatice între România și Spania fiind stabilite pe data de 23 iunie 1881, când a fost numit un însărcinat cu afaceri spaniol la București.

De asemenea, pe data de 12 octombrie, Spania celebrează ziua Sfintei Virgen del Pilar, patroana Gărzii Civile.

COMENTARII


Citeste mai departe

Acum la Radio 10.es

300 ascultãtori

Titlu

Artista

PUBLICITATE

Sibiu Original JSMateriales Rotusil Happy Cake

PUBLICITATE

Sibiu Original

JSMateriales

Rotusil

Happy Cake